Förklaring på behandlingar

Sirobhyangam:


En lugnande speciell massage i huvudet, nacken och axeln med hjälp av speciell ayurvedisk olja. Det hjälper till att lugna sinnena, stärker och lindrar styvheten i axeln så att det upprätthåller tydligt medvetande.
Fördelar: – Skapar sund sömn, kyler ögonen, lugnar huvudvärk, tar bort mjäll, saktar ner för tidigt gråt hår och håravfall, djupt lugnande och avslappnande. Det lindrar spänningar i samband med huvudvärk och ögonsträckning, och även styvhet i nacken.

Abhyangam:


Det är en traditionell Kerala Massage, där vi applicerar varma medicinerade växtbaserade oljor med en lång rörelse som är effektiv för övergripande föryngring, avgiftning och smärta.
Fördelar: förbättrar blodcirkulationen, föryngrar hela kroppen, saktar åldrande, inducerar sund sömn, främjar vitalitet, minskar stress, mental spänning och sexuell svaghet.
Shirodhara:

Denna behandling börjar med avslappnande huvudmassage och
följt av att hälla en ström av varm medicinsk växtbaserad olja
över pannan med mild hårbottenmassage.
Fördelar: Denna terapi hjälper till att lindra symtom ångest,
stress, trötthet och högt blodtryck, det lindrar spänning, oroar sig,
rädsla och huvudvärk samt depression. Det reglerar humör
och ger känslor av nöje och avkoppling.Coppnings Terapi:

Coppnings Terapi är en forntida form av alternativ medicin där en terapeut lägger speciella koppar på huden i några minuter för att skapa sug. Människor använder det för olika ändamål.
Fördelar: Rygg- och nack-skulder Stiffhet Relief, Stress, inflammation, blodflöde, avslappning och välbefinnande, och som en typ av djupvävnadsterapi.Nasyam:

Nasyam är avsedd för rening av huvudregionen. Det överskott av kroppsvätskor som ackumuleras i bihålor, hals, näsa eller huvud elimineras. Patienten blir ombedd att ligga ner på ryggen på en träbädd placerad i ett rum utan fläkt. Huvudet ska placeras något ner och benen högre. Kroppen, speciellt huvud, nacke och bröst bör masseras med olja och varmt omslag ges.
Nasyam är av tre typer: Virechana Nasyam, Brimhana Nasyam och Samana Nasyam.
Fördelar: Det säkerställer en sund och riktig hårväxt
Det förhöjer aktiviteten hos sinnena och skyddar personen mot sjukdomar som är relaterade till huvudet. Det håller ögonen, näsan och örat hälsosamt. Det förhindrar att håret tidigt blir grått. Det förhindrar tidig åldrande, Cervical Spondylosis, P Migrän.
Deep Tissue Therapy:

Djupvävsmassage I denna oljebaserade massage isolerar terapeuten särskilt styva fläckar och läker dem genom att använda långsamma och avsiktliga slag som fokuserar på tryck på skikt av muskler, senor och andra vävnader djupt under huden
Fördelar: djupare tryck är fördelaktigt vid frisättning av kronisk muskelspänning. Fokus ligger på de djupaste skikten av muskelvävnad, senor och fascia (det skyddande skiktet som omger muskler, ben och leder.


Ayurvedic Herbal Full Body Scrub:

Denna exfolieringsterapi hjälper till att ta bort döda hudceller som håller sig vid hudens yttersta yta. Skrubbing pastan är gjord av blandning av kokosnöt, ris, havrepulver och olika andra naturprodukter, inklusive grönt gram. Detta lämnar huden mjuk och frisk och förbereder också huden för nästa kroppsbehandling.
Fördelar: Det finns många fördelar med en kroppskrubb eller polering. En kroppskrubb kommer att exfoliera din hud, ömsa döda hudceller och gnugga bort hård och fläckig hud, vilket gör att den känns mjuk och slät. Skrubb eller polerprodukter innehåller vanligen en oljig bas som fuktar och lugnar huden när den skrubbas.


Ayurvedic Herbal Facial:


En stimulerande och näringsgivare för din hud, detta terapeutiska ingrepp passar väl för alla hudtyper och hudfärger. vår långtidstestade ayurvediska pack rensar din hud vilket gör den mjuk och len.
Fördelar: Lämnar en känsla av att känna sig mjuk och smidig. Vi använder naturprodukter, som är stimulerande och närande för din hud